Muziek in de breedste zin van het woord.

Mijn naam is Bryan Verel. Sinds kort ben ik kapelmeester van het vrijwillig Reünieorkest van het Regiment van Heutsz.

Als 4 jarig mannetje ben ik begonnen met mijn eerste trompet lessen. De eerste jaren heb ik privé les gevolgd en na een aantal jaren ben ik lid geworden van de Jeroen Bosch Verkennersband onder leiding van Ed Knoop. Met dit orkest heb ik veel deelgenomen aan concoursen  en andere muziek wedstrijden.

Na ongeveer 8 jaar heb ik afscheid genomen van de Jeroen Bosch Verkennersband om mezelf muzikaal te verbreden.

Ik ben in 2009 lid geworden bij Show and Marchingband Amantius onder leiding van Joop Peters.

In datzelfde jaar heb ik sousafoon leren spelen. Ook ben ik toen lid geworden van het vrijwillig Reünieorkest van het Regiment van Heutsz samen met mijn vader. Voor dit korps heb ik mijn eerste arrangement geschreven van Highland Cathedral.

Door alle drukte rondom mijn studie en werk heb ik afscheid moeten nemen bij Amantius.

Hierna ben ik begonnen met lesgeven aan kinderen, o.a. bij de Jeroen Bosch Verkennersband.

 

In de loop der jaren heb ik verschillende instrumenten leren bespelen zoals o.a. trombone, bugel, bariton, es bas, saxofoon, drums etc.  omdat dit me helpt met het  schrijven van arrangementen en hierdoor beter kan inschatten wat bepaalde instrumenten wel en niet kunnen spelen.

In 2013 heb ik een arrangeercursus gevolgd bij Roy van Lent om me nog meer te verdiepen in het arrangeren.

 

Op dit moment speel ik veel als gastmuzikant bij verschillende verenigingen en houd ik me bezig met het muziekles geven van hoofdzakelijk kinderen. Sinds 2014 ben ik muzikaal leider van de jeugdhofkapel de Koekerellen.  Naast het lesgeven, muziek maken, muziek schrijven en verenigingen ondersteunen ben ik in januari begonnen aan een opleiding voor muziekinstrumentenmaker in Duitsland. De komende 2 jaar volg ik deze opleiding en loop ik stage als leerling reparateur bij Ruud's Roots Blaasinstrumenten in Udenhout.

 

Het vrijwillig Reünienorkest Regiment van Heutz is zoals gezegd geen onbekende voor mij en ik zie het als een mooie uitdaging om het orkest muzikaal verder te helpen.

 

Bryan Verel