Taptoe Binnenhof

Op 29 juni a.s. zijn we voor de 1e keer in ons bestaan aanwezig bij de Veterandag in den Haag om een muzikale bijdrage te leveren aan het defilé

Dezelfde avond zin we paraat op een unieke taptoe op het Binnenhof georganiseerd door de International Military Music Society in het kader van 200 jaar militaire muziek.

Optredens 2019 (75 jaar bevrijding zuid Nederland)

Met nog 2 repetities voor de boeg sluiten het jaar 2018 langzaam af en maken ons op voor weer een mooi muzikaal jaar 2019.

Op onze agenda staan inmiddels de nodige aanvragen voor mooi optredens in 2019. Bij een aantal optredens ziet u nog "optie" staan omdat alle details nog niet zijn afgerond. Houd onze agenda in de gaten om te zien waar u ons tegen kunt komen.

 

UITNODIGING

Zaterdag 25 augustus herdenken wij weer de 37 Bossche militairen die omkwamen in voormalig Nederlands-Indië en Nieuw Guinea tussen 1942 en 1955.

Wij willen u graag uitnodigen om aanwezig te zijn bij deze herdenking bij het monument aan de Zuiderparkweg in Den Bosch.
Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje en een maaltijd.

11.00 aanvang herdenking aan de Zuiderparkweg in Den Bosch.
12.15 afsluiting herdenking.
13.00 maaltijd in Veteranen Ontmoetings Centrum. De Fuik 9 in Den Bosch.

Aanmelden wordt op prijs gesteld.

ouwestomp@hotmail.com

Rescue Vlissingen

Woensdag 15 augustus zijn we voor het eerst aanwezig op het grote evenement "Rescue Vlissingen" Hét grootste internationale hulpverleningsevenement van Nederland!


Voor meer informatie www.rescuevlissingen.nl

22. jan, 2018

Nieuw jaar nieuw begin

Inmiddels hebben we een eerste repetitie achter de rug en de tweede repetitie staat voor zondag 28 januari op de planning. De eerste repetitie was meteen onder leiding van onze nieuwe dirigent Jesse van lankveld die er zin in heeft ons korps weer een stap verder te brengen. Naast Jesse hebben we ook een nieuwe ervaren tamboermaitre in de persoon van Mathy Smits. U kunt verder met hen kennismaken op onze pagina "muzikale leiding".
Wij wensen Jesse en Mathy veel succes bij ons korps !

Verhuisbericht

Wij gaan weer verhuizen naar ons eigen "home" ; het veteraneninloophuis van Stichting Ouwestomp aan de Fuik 9, 5223 KT in 's Hertogenbosch.

Momenteel wordt er hard gewerkt in de nieuwe lokatie zodat we daar op 10 september a.s. daar weer onze repetities kunnen houden. 

Muzikanten gevraagd

Voor de verdere uitbouw van ons orkest zijn we op zoek naar muzikanten die in het verleden in een militair orkest hebben gespeeld of muzikanten die het leuk vinden in een dergelijk orkest muziek te maken. Neem eens een kijkje op onze agenda om een beeld te krijgen van de optredens waar wij een bijdrage aanleveren. Naast uitbreiding in de bestaande secties zijn we ook op zoek naar hoornisten, saxofoonisten, bugelisten en een lyra speler.

Bij interesseen of vragen stuur een email naar info@rrvh-tkos.nl

Repetitie en optreden voor Impresariaat Militaire Muziek Krijgsmacht

Compilatie van onze repetitie en het optreden ( 26 & 28 maart j.l. ) op de Oranje kazerne in Schaarsbergen voor het Impresariaat Mililtaire Muziek voor de Krijgsmacht. Na de toets door het IMMK mogen wij ons nu "erkend" reünieorkest noemen.

Orkest erkend

Dinsdag 28 maart j.l. hebben we met goed gevolg een toets afgelegd voor de Impresariaat Militaire Muziek Krijgsmacht.
Vanaf heden mogen wij ons een door defensie erkend reünieorkest regiment van Heutsz noemen !

Nieuw jaar nieuwe activiteiten

Januari is nagenoeg voorbij en wij zijn inmiddels weer 2 repetities verder. Met groet enthousiasme bereiden onze leden zich voor op een nieuw seizoen van mooie optredens.

Een aantal optredens staan nog "in aanvraag" maar gestaag lopen de bevestigingen inmiddels binnen. Neem hiervoor eens een kijkje op onze agenda.

Nieuw is voor ons in elk geval dit jaar om present te zijn op 71e Airborne Wandeltocht in Oosterbeek op 2 september aanstaande zowel bij het defilé alsmede de intocht van de wandelaars.

Op Fort Isabelle is geen plaats meer voor het veteraneninloophuis en dus moet ook het orkest verhuizen. Totdat de nieuwe locatie klaar is repeteert het orkest voorlopig elders. Wilt u een repetitie bezoeken stuur dan eerst een email naar info@rrvh-tkos.nl

 

Zaterdag 25 september j.l. bereikte ons het trieste bericht dat onze trompettist Herbert van Riel op 24 september overleden is.
Herbert was een gewaardeerd lid van ons orkest en al geruime tijd ernstig ziek.De laatste tijd ging het naar omstandigheden redelijk goed, zo goed zelfs dat hij op 27 augustus tijdens de herdenking van de Bossche omgekomen militairen in de Indische Archipel de taptoe heeft kunnen blazen.
Voor Herbert zal dinsdag 4 oktober om 11:45 een afscheidsdienst worden gehouden in het crematorium Rosmalen aan de Oude Baan oost 170
We wensen zijn naasten en familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

27. aug, 2016

Plechtige herdenking

27 augustus heeft een delegatie van ons korps een bijdrage geleverd aan de herdenking bij het Indiëmonument in Den Bosch. Voor meer informatie zied Brabants Dagblad
http://www.bd.nl/regio/den-bosch-e-o/s-hertogenbosch/plechtige-herdenking-omgekomen-militairen-nederlands-indi%C3%AB-in-den-bosch-1.6301617#.V8GUf_vl1Is.facebook

Hartelijk dank aan Vugts Reclame uit Vlijmen die kosteloos onze nieuwe sousafoon hoezen hebben gedrukt.
Deze nieuwe hoezen zijn a.s. vrijdag te bewonderen tijdens de wandel 4 daagse in Nijmegen.

 

U komt ons 22 juli weer tegen op Via Gladiola tijdens de 100e 4 daagse van Nijmegen
wij vertrekken rond 12.20 vanaf sportpark de Kluis in Malden

Optreden Nationaal defilé Wageningen 2016

Meer filmpjes van ons orkest vind u op ons eigen Youtube kanaal;
https://www.youtube.com/playlist?list=PLyw73awBSFwdvZOEju4DcDCD2NztjjlmE

1. mei, 2016

Park Antoniegaarde

http://www.vanneynsel.nl/activiteiten

16. apr, 2016

Veteranendag Zwijndrecht